Trädgårdens temadagar

trollet
Bildkälla: skapad med Bing av Jasmine Waara. Genererad med AI ∙ 9 januari 2024 kl. 9:18 fm (Alltså, AI är ju fantastiskt men varför håller hon redskapen i kors? Och är det verkligen fåglar i bakgrunden, eller flygödlor…?😂)
Oj vad det finns många temadagar… En del konstigare och knasigare än andra. Inte behöver man bry sig om dem om man inte vill men vissa tycker jag är kul att ha koll på, särskilt de som har med trädgård att göra så här kommer en trädgårdsrelaterad lista.

Det finns så många temadagar att vissa tillochmed delar datum med varann… Som den 21 september t ex, jösses vad mycket som ska uppmärksammas då! Många av de här dagarna är skapade av branschfolk i modern tid (med ökad försäljning som syfte) eller av föreningar som vill lyfta en särskild sak medan andra har mer med traditioner att göra.

Jag har försökt samla de mest trädgårdsrelaterade, odlingsrelaterade och natur-relaterade temadagarna här (men har med flit skippat Mors Dag etc eftersom de egentligen inte har nån större koppling till den egna hemträdgården) och har sträckt mig till att inkludera även krukväxter och vissa ”receptgrönsakstemadagar”.😃😃😃

Trädgårdens Temadagar 2024

Vissa dagar ändrar datum litegrann från år till år, andra är alltid detsamma. Dessa gäller just för 2024.

En himla massa dagar…

Jag håller inte på och firar alla de här dagarna men det är ändå lite kul att ha koll på när de är. Om inte annat för att det ofta är trevliga kampanjer eller föreläsningar om växten/temat ifråga hos trädgårdsbutikerna eller hos trädgårdsföreningarna. 😉

Brukar du fira nån av dessa dagar? I såna fall, hur då? 😃😃😃
Bondepraktikan kan också vara kul att kika på, om du är intresserad av väderspådomar.

Ännu fler temadagar för 2024 hittar du här.

Bildkälla: skapad med Bing av Jasmine Waara. Genererad med AI ∙ 9 januari 2024 kl. 1020 fm
Läs också Poddavsnitt 27: Om pioner
Äpplets Dag 25 September: 10 inlägg om äpplen

Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.