900 dagar av omställning

trollet

Trädgårdsmässa och snöstorm…

Privat har det varit en väldigt jobbig vår (och alla snöstormar och skottande hjälpte inte heller) så det var verkligen en lisa för själen att få drömma sig bort till våren inne på Nordiska Trädgårdar, trädgårdsmässan i Älvsjö.

Jag stod en del i Föreningen Sesams monter men hann också med att fnatta runt och nätverka. Har hittat flera trevliga gäster till podden så nu finns många roliga ämnen att se fram emot. Det ska bli kul det här! 😀 😀 😀

Mycket kunskap får plats i föreningen Sesams monter.
Ordentligt med frö fanns i Sesams mässmonter för nyblivna medlemmar.
Kartan över lokalsorter i montern blev en sådan snackis att den fick bli ett helt eget blogginlägg.

Hett som 2018?

Nåt som känns betydligt mindre kul är långtidsprognosen som levererades av TV4 där meterologerna menar att det finns mycket som tyder på att sommaren 2023 kan bli lika het och torr som den vi hade 2018. Och den minns jag! Usch, hoppas verkligen att de har fel. De har haft fel förr men för säkerhets skull börjar jag redan nu se över hur vi kan skörda och lagra mer vatten…

Jag hoppas på det bästa men planerar för det värsta. Mer kan jag ju inte göra.

Tv4 spår att årets sommar blir het, kan bli lika varmt som 2018.

Allt som hänt sen sist:

Jag har släppt gratisodlarkursen Budgetodla online – Häng på du också! 😀

Gästat podden Blommar det? Massa härligt tomatprat blev det med Tony och Peter. 😀

Gästat Omställningsnätverkets FB Live

Gästat min idolpodd: Gröna Fingrar Svart Jord Så himla kul! Kände mig lite starstruck i början… 😉

Fröodlingskurs i Arbrå – I världens mysigaste kurslokal på Lillbros Gård. Inte varje dag man får babbla fröodling och mysa framför en öppen spis samtidigt minsann. Längtar redan tillbaka till höstträffen!

Varit med i Allt Om Trädgård nummer 6 april 2023.

Börjat jobba på Trädgårdscentrum i Tierp igen! Kom förbi och snacka tomater, frukt och bär med mig vetja!

Nu jobbar jag på Trädgårdscentrum i Tierp igen! Perenner, härliga fruktträd från både svenska och finska plantskolor och allt möjligt fint finns hemma! 😀 😀 😀 Foto: Anna Helgesson

Censurerad av Facebook

Tyvärr har jag också hunnit med att bli censurerad av Facebook! Jag har blivit tipsad av läsare att liven på FB från när jag gästade Omställningsnätverket inte finns kvar längre. Och det stämmer, men that’s not my doing. Den gick att se i några dagar men nu är den borta. Tydligen har vi blivit censurerade av Facebook. Obegripligt nog. Om vi snackat konstgödsel eller postat massa närbilder på persikor så hade jag kanske förstått om nån AI reagerat och trott att det var porr eller b*mbtillverkning på gång… Men vi pratade faktiskt bara frö. Jättekonstigt.

Nåja. Trots allt tungt som händer privat bakom kulisserna så väljer jag att fokusera på odling. Men det blir snällare, mer kravlös och lättskött odling iår. Med mycket färg (för gudarna ska veta hur less jag är på smakfulla pasteller) men det blir inga storslagna krävande projekt denna sommar… Ibland är good enough fullt tillräckligt. 🙂 Det var ju det där med både inre och yttre omställning… Lätt att predika, svårare att genomföra. 😉

Avhärdning av årets tomatplantor (och en och annan gurka och chili) har redan börjat här hemma!
Än så länge är det Orange Hat som verkar ge skörd först av tomatplantorna (på andra plats Chibikko) men mycket kan hända på upploppet…
Läs också: 800 dagar av omställning
Fler inlägg om omställning

Annons

One Comment

  1. Har minsann hunnit både lyssna på poddar och läsa tidning, samt skriva in mig på kursen, men FB var dessvärre för snabba för mig. Håller tummarna för att allt det jobbiga kommer att hitta en bra och snäll lösning som är fin för både kropp, själ, hjärta och energi. Hejar på dig!
    Stort tack, ännu en gång, för allt du gör! Ser verkligen fram emot kursen!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.