Trädgårdstrollet gästar Omställningsnätverket

trollet
Kul med livesändning! Igår gästade jag Omställningsnätverkets live tillsammans med Lovisa Bergström och Arci Pasanen, ungefär som en podd fast livesänt på Facebook. Temat var frö! Och då brukar jag ju ha en del att säga… 😉

Det blev prat om både fröpolitik och grunderna i att odla sitt eget frö; plantantal, plantavstånd och selektion. Och så mycket mer, förstås… 😉

Livesändningen kan du lyssna och se på i efterhand HÄR.

EDIT: Jag har blivit tipsad av läsare att liven på FB inte finns kvar längre. Och det stämmer, men that’s not my doing. Den gick att se i några dagar men nu är den borta. Tydligen har vi blivit censurerade av Facebook. Obegripligt nog. Om vi snackat konstgödsel eller postat massa närbilder på persikor så hade jag kanske förstått om nån AI reagerat och trott att det var porr eller b*mbtillverkning på gång… Men vi pratade faktiskt bara frö. Jättekonstigt.

Vi får se om det granskas av nån riktig människa och sedan läggs upp igen eller är borta permanent. Fortsättning följer.

Länkar/ referenser vi pratar om:

The Seed War kan du se gratis på franska (med engelsk text) här på Youtube.

Seeds of Profit kan du se gratis här på Youtube.

Och Lovisa har ju gästat min podd tidigare, i avsnitt 20 hör du oss prata om just omställning.

Blogginlägget Vilka 5 grödor skulle du odla i en kris?

Rättelse:

NordGen är inte en fröfirma utan en genbank, men som privatperson kan du beställa frö i deras webshop men den är bara öppen mellan 1 mars – 31 maj och mycket tar slut snabbt i en rasande fart (så det gäller verkligen att vara på hugget). Eftersom NordGen inte är en fröfirma utan en genbank så innebär det att deras fröer säljs med särskilda villkor, bl a att du går med på att inte sälja vidare det du köper (dvs du får inte köpa från NordGen för att sälja det du nyss köpt).

De svenska fröfirmorna vi nämner:

Fröbanken

Impecta

Kinnekullefrö

Lindbloms Frö

NordFrö

Runåbergs Fröer

Sneckenström

Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.