Poddavsnitt 41: Om att sköta en gammal trädgård

trollet

-innehåller reklam för egen verksamhet-

I det här avsnittet får jag lära mig mer om hur jag ska sköta om min gamla trädgård av trädgårdsantikvarie och författaren André Strömqvist. Vi tar avstamp i hans böcker Handbok för en gammal trädgård och Nya Odlarens handbok och André tipsar mig om hur jag kan tänka när jag tar mig an min gamla trädgård nu på vårkvisten; sånt jag bör göra och sånt jag kanske hellre borde avstå från att göra. Vi pratar en del om både fördelar och nackdelar med att ha en gammal trädgård, om tid, nostalgi, mervärde, insekter och biologisk mångfald i praktiken. Dessutom blir det en del tips om hur du tar vintersticklingar och lite annat smått och gott.

Själv blev jag så nyfiken på Andrés tips om de historiska kartor man kan hitta på Lantmäteriets hemsida att jag raskt surfade in där och sen fastnade jag där alldeles för länge… Rekommenderas varmt om du är lika nyfiken som jag.

André Strömqvists böcker:

Handbok för en gammal trädgård

Nya odlarens handbok

Följ André i sociala medier:

Instagram: @andrestromqvists och @knivatradgard

Andrés hemsida

André på Facebook

André Strömqvist. Foto: JESPER&MATHIAS
Några av Andrés böcker.

Växter och sorter vi nämner:

Allium ’Purple Sensation’

Allium ’Gladiator’

Buxbom

Hallon

Iris

Japansk magnolia

Jordärtskocka

Kejsarkrona

Kornell

Rabarber

Snökrokus

Sävstaholm (äpple)

Annat vi nämner:

böckerna Gods och gårdar

Min Karta på Lantmäteriet

Stiftelsen Kulturmiljövård

 

Poddavsnitt 40: Om frö och fröodling
Alla poddavsnitt

Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.