Poddavsnitt 40: Om frö och fröodling

trollet

-innehåller reklam för egen verksamhet-

I det här avsnittet får jag lära mig mer om frö och fröodling av Ove Möller på den svenska fröfirman Nordfrö. Vi pratar om odlingsglädje, allt det härliga med att odla eget frö och klassiska saker att tänka på för nybörjare som korsningsrisk och selektion så att du får fram långsiktigt bra frö anpassat för den plats där du odlar. Ove tipsar om några av sina favoritsorter som han gärna odlar själv, vi pratar också om den problematik och de utmaningar som finns i branschen med greenwashing, regler och F1-hybrider. För det är sannerligen skillnad på frö och frö.

Sorter vi nämner:

Oves lilla svarta – kokböna

Sweet Meat – vintersquash

Följ Ove och Nordfrö i sociala medier:

Instagram: @nordfro

Facebook: Nordfrö

Hemsida: https://nordfro.se/

Läs också Poddavsnitt 39: Om hållbar trädgårdsdesign
Alla poddavsnitt

Annons

One Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.