1 år av omställning

trollet

Full fart, i snigeltakt…

Det är verkligen nyttigt för mig att skriva de här inläggen, för det gör mig uppmärksam på hur mycket som faktiskt ändå har hunnit hända. Fastän det ofta känns som att allt går så olidligt långsamt så händer det ändå saker. Och nu på sistone kanske det inte syns så mycket utåt, men bakom kulisserna så händer det en hel del. 🙂

Sammanfattning sen sist

  • Podcasten är igång igen och har fått sin första sponsor: den svenska fröfirman Fröbanken. Hurra! 😀
  • Bloggen (och mailen) har flyttats till bättre webhotel för den ökade trafikens skull.
  • Jag har filmat halva tomatkursen, en digital onlinekurs.
  • Jag pluggar som en idiot inför pomologprovet + redovisningen av exjobbet i Powerpoint (exjobbet redan inlämnat).
  • Artikel om pelaräpplet Bolero till medlemstidningen för Sveriges Pomologiska Sällskap.
  • Börjar sakta bygga upp en träningsrutin (tack Alex!).

Tekniskt strul och förbannade frost

Bloggen växer och växer vilket är jättekul, men ökad trafik visade på behovet av ett bättre webhotel. Så då flyttade vi både blogg och mail, men då slutade plötsligt nyhetsbrevet att fungera… Snopet. Men nu är det också löst (med undantag för 25 prenumeranter, konstigt nog).Och det fick sig en liiiten ansiktslyftning av bara farten (html är min vän, jag blir TOKIG på alla färdiga, urusla, onödigt komplicerade mallar i alla gratisprogram).

Man skulle ju kanske kunna tro att det blir lite lugnare såhär på hösten för den som jobbar med trädgård… Icke. För mig har det varit ovanligt körigt i höst eftersom jag ville spela in tomatkursen innan tomatplantorna blev fula av frost. Jag hann filma halva kursen, sen kom frosten… Inte mycket att göra åt. För pomologutbildningen har krävt en hel del tid, med exjobbet som skulle in, kursträff i Kivik (och sen skulle jag iväg till Östersund på fröodlingskurs). Men snart är pomologutbildningen slut. Både roligt och vemodigt.

Podcast och träning

Träningen har det verkligen gått trögt med… Jag har ett toppenbra utegym på joggingavstånd (bra uppvärmning) och jag har fått ett fint träningsprogram serverat på silverfat av min kunniga bror men ändå blir det inte av så regelbundet som jag skulle önska. Jag behöver bli bättre på att få in det på rutin, frågan är bara hur. Kanske om jag hänger upp träningsrutinen på en ANNAN rutin, som redan sitter, att det verkligen blir av? Podcasten skulle kanske kunna vara en sådan rutin.

För det är en hel del jobb med en podcast. Att jaga gäster tar bisarrt mycket mer tid än vad jag trodde när jag började, och att jonglera alla dessa gäster tar tid men att göra podden är galet roligt! Jag lär mig ju massor, lär känna intressanta människor och nu med lite reklam i ryggen så känns det extra kul. Att det blev just en svensk fröfirma som har ett så fint utbud av svenska kulturarvssorter av baljväxter som annars kan vara svåra att få tag på känns som mitt i prick, för det är ju just det som ni läsare brukar fråga mig om. 😉 Nästa avsnitt handlar om bondbönor, med åldermannen för bondbönsskrået i Föreningen Sesam.

Har du en önskegäst (eller ett önskeämne) till podden?
Tipsa mig gärna på jasmine@tradgardstrollet.se 🙂

Läs också: 300 Dagar av omställning
Fler inlägg om omställning

Annons

2 Comments

    1. Haha, ja på nåt underligt magiskt vis så går det. Trots vabträsket, eget företag, plugg och massa annat… 😀 😀 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.