Poddavsnitt 46: Om fermentering av ogräs

trollet

-innehåller reklam för föreningen Sesam-

I det här avsnittet får jag lära mig mer om fermentering av ogräs av botanisten och pomologen Mattias Iwarsson som har mer än 50 års erfarenhet av odling. Vi pratar om hans sätt att fermentera ogräs i fågelmatshinkar, om fröodling, höstgrävning, täckodling och mycket mer. Mattias odlar både på odlingslott och i egen trädgård och han delar också med sig av några av sina bästa odlingstips.

Om Mattias:

Mattias Iwarssons hemsida hittar du här: https://mattiasbiologi.se/

Mattias Iwarssons artikel om fermentering av ogräs hittar du här i tidningen Hemträdgården nr 3-2024

Mattias Iwarssons artikel om fermentering av ogräs finns också i SesamNytt sommarnumret 2023

Mattias Iwarssons vetenskapliga uppsatser hittar du här

Om föreningen Sesam

Föreningen Sesams hemsida

Medlemstidning: SesamNytt får medlemmar hem i brevlådan

Facebook: sluten Facebookgrupp finns för betalande medlemmar

Sorter vi nämner:

Morot Jaune du Doubs

Morot Belgian White /White Belgian

Morot Saigarepa

Rabarber Fäbod

Tomat Black Opal

Tomat Yellow Pearshaped

Vintersockerärt Frieda Welten

Poddavsnitt 45: Om rädisa, rättika och fröodling i bevarandesyfte
Checklista för nybörjare i fröodling
Hitta din lokalsort

Annons

2 Comments

  1. Tack för ännu ett så intressant och trevligt poddavsnitt! Jag lär mig så mycket!
    Gillar särskilt att dina poddar har perspektiven kunskap och budgetodling – men är verkligen varken torra eller tråkiga.
    Vid det här laget får jag nog säga att jag börjar bli en ganska erfaren odlare och jag får verkligen idéer och påfyllning av det du gör. Det du förmedlar är så bra för både nybörjare och för oss som har odlat i ganska många år. Stort tack☺️☺️☺️

    1. Tack Karin, vad glad jag blir! Såhär års är det rätt tungt i trädgårdsbranschen och glada, uppmuntrande kommentarer som din betyder så mycket. Tack snälla du! 😀 😀 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.