400 dagar av omställning

trollet

Vinterlugn

Som vanligt är det mycket som jag helt enkelt inte hann med att göra klart i trädgården när kylan väl kom, men det är ingen idé att gräma sig över det. Det hör till. Och det absolut viktigaste, att tömma vattentunnorna och jordslå växter, det hanns ju med iallafall. Nu har lugnet sänkt sig över gården. Grönsakslandet är täckt av snö, prydnadsbuskarna ser ut som gräddtårtor hela bunten och jag får jobba vidare inomhus i värmen istället.

Många trädgårdsbloggar och trädgårdspoddar verkar gå in i vinteride såhär års, men inte jag. Kanske blir det snarare så att jag har mer tid att skriva nu än vad jag brukar ha sommartid… 😉

Allt som hänt sen sist…

  • Kursen Pomolog 2019 som jag gått via Pomologiskt Centrum har avslutats. En fantastiskt rolig kurs med många praktiska moment och studiebesök som egentligen skulle varit ettårig drog ut på tiden pga pandemin, men till slut blev det äntligen examinationsdags. Och jag klarade mig, hurra!
  • Jag har blivit invald i styrelsen för fröodlarföreningen Sesam.
  • Jag har också blivit ålderman för Målla- och spenatskrået i fröodlarföreningen Sesam.
  • Datum har spikats för fröodlingskursen som jag och Olle ska hålla för medlemmar i Sesam: lördag 19 mars 2022 kl 10 i Uppsala.
  • Jag har skickat in en motion om frö till Klimatriksdagen (nr85 i listan).
  • En tomatkalender är på gång! Alltså en fysisk, klassisk väggkalender i A4-format med foton jag tagit själv. Kommer säljas i begränsad upplaga lite på prov iår, mer information om den kommer snart.
  • Och jag fortsätter att boka in föredrag inför våren. Vill du att jag ska föreläsa hos din trädgårdsförening? Kontakta mig på info@tradgardstrollet.se 🙂
Och självklart står tomaternas sortnamn med under varje månadsbild inuti kalendern.
Läs också: 1 år av omställning
Fler inlägg om omställning

Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.