Gör en frökalender!

trollet

Ordning och reda på fröpåsarna!

Vem har väl inte haft lite dåligt samvete över alla fröpåsar som liksom har en tendens att invadera hemmets alla vrår? Gör en frökalender och få ordning på fröpåsarna en gång för alla. Löjligt lätt och snabbt gjort. Använd en arkivbox och avsätt en månad för varje flik/mapp. En för januari, en för februari osv. Sätt fröpåsarna i den mapp som du tidigast kan så dem.

Om du har en stor papperskasse med eget frö, en kasse lök eller annat skrymmande som inte får plats i arkivboxen så förvara de på annan plats men lägg en liten minneslapp i frökalendern ändå så du inte glömmer bort dem. De fröpåsar du inte hinner så flyttar du antingen över till nästa månad när det är dags eller så sparar du dem i samma flik till nästa år. Jag brukar i samband med månadsskiftet också flytta på hela mappen så att jag alltid har den aktuella månadsmappen längst fram. Smidigt, enkelt och oerhört praktiskt! 😀

Andra sätt

Det går att göra frökalender av en gammal diskettbox också, men då passar ju bara standardstorleken av fröpåsar (Den modellen är annars smidig för kylskåpsförvaring av frö,) Samma sak med att använda plastfickor i pärm. Det fina med att använda just en arkivbox är att alla sorters storlekar av fröpåsar, även Big Size får plats under samma månadsflik. Ett annat sätt är att hänga upp kassar fyllda med fröpåsar på spikar i taket märkta med månadernas namn, praktiskt om du förvarar fröpåsarna nånstans där det finns möss (som ju annars gärna kalasar på fröpåsarnas innehåll) men inte alls lika snyggt. Egentligen är det förvånande att inte de stora fröfirmorna själva säljer ett eget organiseringssystem under eget märke för sina fröpåsar. Ingen dum affärsidé! 🙂

Jag har använt arkivboxar från Granit.
De fröpåsar du inte hinner så i mars flyttar du bara över till nästa månad april, eller så låter du dem ligga kvar i samma mapp till nästa år.
Tapeten heter Snail Trail från Team Hawaii. Trots den eviga kampen mot mördarsniglarna i trädgården så gillar jag den skarpt, trots sitt namn… 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *