600 dagar av omställning

trollet

Elak växtvinter, rekordtorr vår och sen HETTA

Våren har ångat på i ett rasande tempo. Hålen i rabatterna är tyvärr många; det är både bergenia, mynta och annat tåligt som inte klarat sig den här elaka vårvintern i zon 4. Det har periodvis inte varit någon snö men istället gott om is direkt på marken och det i kombination med en rekordtorr vår har verkligen inte varit snällt mot våra trädgårdsväxter… Och så blev det hett till midsommar. Ordentligt hett. Och så bevattningsförbud på det… Konstigt, särskilt såhär tidigt på säsongen.

Och huset är tystare än nånsin, inga hundtassar som låter längre. Det känns tommare än vanligt nu när vår sista gammelhund somnat in för gott. Finaste Nahla. Nu finns bara en trettonårig gammelkatt kvar av husdjuren. Så konstigt och ovant. Tyst och lite tomt.

Tomatväggen tickar på i hettan. Jag är så glad för våra vattentunnor nu när det är bevattningsförbud från 23 juni tom 8 juli… Och så har vi ju brunnen som plan B.

Rubbade rutiner

Att inte längre gå de där hundpromenaderna har rubbat mina rutiner, fast å andra sidan är det ju alltid lite extra snurrigt på vårkanten när det jobbas som mest intensivt i den här branschen… 😉 Egentligen är ju det här dag 603, men jag försöker vara lite snäll mot mig själv och inte jobba ihjäl mig som jag brukar. Den där inre omställningen har fått fäste nu.

Så bloggandet har fått vänta. Jag har prioriterat återhämtning och vila istället, därför har det också blivit färre blogginlägg men strunt samma. Allt har sin tid. Det gäller ju att orka långsiktigt. Good enough, livet är ett maraton inte ett sprint osv… 😉

Hon hade alltid en lite speciell sovstil… Inboad ville hon vara. Nu har sista huskyn somnat in för gott.

Allt som hänt sen sist

  • Från tre hundar till noll, vår sista gammelhund somnade in på verandan i början av maj.
  • Jag har börjat jobba i trädgårdsbutik igen, Trädgårdscentrum i Tierp.
  • Podden har nämnts i UNT med en fin notis. Kul!
  • Jag har intervjuats av Anni Jähde i Allers Trädgård, nummer 7. Jättekul!
  • Bloggen har finare statistik än nånsin, enligt Google Analytics hade bloggen 40,3 tn besökare i maj månad.
  • Jag har börjat nosa på Skillbreak. Snart hittar ni kurserna där! 🙂
Jag blir intervjuad av Anni Jähde i Allers Trädgård nr 7 år 2022.
Artikeln handlar om bär; rosa vinbär, blåbärstry, allåkerbär och massa annat mumsigt.
Och podden har blivit omnämnd i UNT med en notis om poddavsnittet om sötpotatis fredag den 25 mars.

Midsommar…

Midsommar firades med vattning på jobbet, finbukett och smörgåstårta på kvällen. Sonen badade i lillpoolen och jag fick faktiskt dricka mitt kaffe ifred. Nu blir det kanske lite lugnare framöver. Kanske. 😉

Årets midsommarbukett, lupinerna plockade jag vid vägkanten.
Visst blev det en glad midsommar!
Läs också: 500 dagar av omställning
Fler inlägg om omställning

Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.