Poddavsnitt 26: Om sparris

trollet

— det här avsnittet sponsras av reklam för Fröbanken.se —

Poddavsnitt 26: Om sparris

I det här avsnittet får jag lära mig mer om sparris av jordbrukaren och mångsysslaren Annika Sahlin. Annika driver Helsingesparris, Skale Skafferi i Hälsingland som säljer sparrisplantor, grönsaker i säsong, mjöl på kultursorter av spannmål och mycket mer.

Vi pratar sparrisodling, gödsling, vanliga nybörjarmisstag och hur du skördar och förvarar sparris på bästa sätt.

Mer om Helsingesparris/Skale Skafferi:

Hemsida och webshop

Receptboken vi nämner hittar du här

Skale Skafferi på Instagram

Helsingesparris/Skale Skafferi på Facebook

Sparrissorter vi nämner:

Backlim

Erasmus

Gijnlim

Mary Washington

Pacific Purple

Portlim

Primaverde

Raffaelo

Ramada

Rambo

Fler referenser:

Dalavete

Nakenhavre

Naketkorn

Svedjeråg

Poddavsnitt 25: Om rabarber
Alla poddavsnitt
Fler inlägg om grönsaker

Annons

2 Comments

  1. Hej och tack för alla poddar och sortbeskrivningar du skapat! Brukar lyssna när jag är ute och går,så trevligt och informativt! Fick inspiration om lagringstomaten Patanara och den är en höjdare hos mig. Först mogen av alla på sommaren och godast att lagra, hade till jul i år. Växthus zon 2.
    I avsnittet om sparris talade du om Raffaelo, den har jag odlat nu i några år med gott resultat. Bor på Orust med lerjord, blandade in tång, djupströbädd av kogödsel o halm och lite köpejord vid planteringen. Ger tjocka, spröda sparrisar och en jättehäck efter midsommar. Är så nöjd! Köpte 20 sparriskronor, barrotade från österlen sparris. Lyx!!!
    Äter färska och fryser in lätt förvällda. Har en kasse i frysen. Tack än en gång för ditt arbete!

    1. Tack snälla Anna-Lena för dina fina ord! Nu i januari går det lite trögt med allt så dina ord värmer extra mycket just idag. 🙂 🙂 🙂
      Hoppas du får ett riktigt fint odlingsår med massor av mumsig sparris!

      /Jasmine

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.