Fröfrossa!

trollet

Äntligen dags att frossa i fröer!

Som vanligt har jag fnattat loss totalt och beställt alldeles för mycket! Men det finns ju så fantastiskt mycket spännande sorter jag är nyfiken på, hur tiden (och platsen i trädgården!) ska räcka till vete katten men på något sätt ska det gå… Är man entusiast så är man! 🙂 Det blev helt enkelt för mycket nya roliga sorter för att jag skulle kunna motstå dem! Förutom tomatsorterna jag nämnt i tidigare inlägg så blev det också kapkrusbär och  bärmålla (även kallad smultronspenat eller jordgubbsspenat) och lite annat smått och gott. Nu har jag en hel låda full med frö!

Lätt, dyrt och gott

I vanliga fall odlar jag efter principen att grödan ska gå att odla på friland, vara dyrt att köpa i butik men lätt att odla själv och viktigast av allt; att det ska vara gott! I år blir det annorlunda. Nu har experimentlustan vaknat och jag börjar bli lite sugen på att odla annorlunda saker. Sådant som är nytt för mig. Bara för att testa. Kanske går det alldeles utmärkt att odla växthusgrödor mot min varma södervägg? Kanske finns det också ett värde i att odla saker som överhuvudtaget inte går att köpa i butik? Särskilt kulturarvsväxten mangomelon ser jag fram emot att prova! 😀

Sen har jag ju också kvar en hel hög med påsar från den tidigare ägaren till huset. Grobarheten blir ju inte bättre med åren så lika bra att bredså ordentligt, slattarna som blir kvar i påsarna kan man ju alltid odla bladgrönt av i fönstret och skörda skott till frukostmackan efterhand. Jag har inte hjärta att bara slänga fröpåsarna eller att låta dem ligga kvar och bli obrukbara, bortglömda fröpåsar känns bara för sorgligt… I år kom det mesta av härligheterna från Impecta, men jag är lite besviken på deras utbud av chili. Det får bli från Jalapeno, Odlardags eller Svenska Chilepepparföreningen istället. Föreningen brukar sälja färdiga plantor på trädgårdsmässan Nordiska Trädgårdar i Älvsjö med roliga sorter till bra priser, deras monter rekommenderas varmt!

Ett annat av mina många trädgårdsprojekt blir att anlägga en rejäl solroshäck! I väntan på mina drömmars äppelhäck så får det duga så länge. 🙂

 

Ett litet smakprov av allt som ska odlas nästa år…

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *